Miruna Stie

Cât de important este să cumperi lenjerii de pat din bumbac?

Un somn bun, odihnitor, începe într-un pat confortabil. Iar pentru ca un pat să fie confortabil, este nevoie, în primul rând, de lenjerii de pat de cea mai bună calitate, așa cum sunt deja cunoscutele lenjerii pat bumbac. Atunci când se optează pentru achiziționarea unor lenjerii de pat, se iau în calcul mai mulți factori.

În primul rând, ceea ce atrage privirea clientului atunci când achiziționează lenjerii de pat bumbac, este culoarea. Lenjeriile de pat colorate pot înfrumuseța dormitorul asortându-se cu mobilierul sau cu vopseaua pereților dând astfel un plus de personalitate camerei.

Nici lenjeriile de pat în culori sobre nu sunt de ignorat, atunci când sunt folosite în cadrul unei camere ce urmează deja această tendința.


Modelul cântărește în balanță la fel de mult ca și culoarea. Pe piață sunt lenjerii pat bumbac cu un design relaxant , având diferite modele florale, liniare sau forme geometrice. De asemenea, sunt și lenjerii de pat care au diverse modele 3D sau 5D, reprezentând flori sau peisaje și animale imprimate, ce dau impresia unui câmp imens de flori sau că lenjeria de pe pat a prins viață.

Dar ceea ce contează cel mai mult atunci când se optează pentru achiziționarea de lenjerii pat bumbac, este materialul din care acestea sunt confecționate. Fie că este vorba de mătase, satin, finet sau de bumbac, materialul este unul din cei mai importanți factori, pentru că de el depinde calitatea somnului.

Un material plăcut la atingere este egal cu un somn liniștit. Finetul este un material pufos și moale, făcut fie din bumbac, fie din lână sau chiar un amestec de fibre sintetice cu bumbac. Acest material era folosit în timpurile în care oamenii ce trăiau în zone nu tocmai potrivite climatic, nu aveau suficiente resurse pentru a se încălzi, iar casele lor erau destul de răcoroase.

Pe atunci finetul era o alternativă călduroasă în fața gerului, dar avea dezavantajul că era greoi dat fiind faptul că se făcea din lână și nu prea era confortabil. Dar, datorită evoluției tehnologice, astăzi se pot combina fibre sintetice cu bumbac, rezultând un finet de o foarte bună calitate, suplu și ușor dar totodată rezistent.

Satinul este o țesătură elegantă, netedă și deasă, ce are două feţe, una mata și una lucioasă. Acest material este deosebit pentru că în compoziția sa nu intră doar un singur element, ci este o combinație de fibre de mătase, bumbac, lână și chiar fibre sintetice. Satinul este folosit îndeosebi pentru confecționarea rochiilor elegante, a lenjeriei intime și chiar a lenjeriilor de pat.

Pentru confecționarea acestora din urmă se folosește bumbacul satinat, un material plăcut la atingere, preferat de persoanele ce apreciază confortul și calitatea. Dacă satinul conferă lenjeriei de pat acel aspect lucios, strălucitor, bumbacul asigura confort 100%, păstrând temperatura corporală constantă, fără transpirații nocturne și senzațiile de frig aferente acestora.

Datorită faptului că lasă pielea să respire, bumbacul este un material ce se pretează a fi folosit atât pe perioada verii, în zilele caniculare, cât și pe durata anotimpului rece, când temperatura camerei scade pe timpul nopții.

Având o calitate foarte bună, bumbacul este un material non-alergen, ceea ce face că lenjeriile de pat bumbac să fie o alegere excelență atât pentru adulți cât și pentru copii.

Un alt aspect al calității lenjeriilor de pat bumbac este rezistența materialului în timp, acesta suportând temperaturi ridicate, cum ar fi cele din urma sterilizării, atunci când se achiziționează lenjerii pat bumbac pentru copii. De aceea, lenjeriile de pat bumbac pot fi considerate o investiție bună pe termen lung.

Sursa foto: Pixabay.com

loading...

Comentarii