Miruna Stie

Acest truc te va face să adormi în 60 de secunde! Chiar funcționează!

A avea probleme cu somnul este foarte frecvent în zilele noastre. Mai ales cu toate aceste tehnologii și dispozitive inteligente, care par a fi cauza pentru care stai treaz până târziu și te trezești obosit dimineața.

În articolul de astăzi, îți vom arăta un truc simplu care îți va rezolva această problemă și de acum încolo te vei putea trezi odihnit și plin de energie dimineața. Mai mult, nu are legătură cu nici o băutură, remediu sau un medicament.

Medicamentele pentru insomnie apar adesea cu numeroase efecte secundare și ajung să facă mai mult rău decât bine.

Această metodă te va ajuta să reduci stresul și să adormi foarte ușor.

“4-7-8”

La început, s-ar putea să crezi că această tehnică pare a fi proastă, dar, imediat ce o încerci și o faci în mod corect, vei fi uimit. Ca să o faci corect, trebuie să urmezi pașii simpli
Această metodă îți va relaxa ritmul cardiac și îți va ajuta organismul să elibereze anumite substanțe chimice din creier care te vor ajuta să adormi. De asemenea, va reduce nivelul de stres și te va face să te simți relaxat. Deci, dacă suferi de stres, aceasta este soluția perfectă pentru tine.

Inspiră cu nasul timp de 4 secunde și ține-ți respirația timp de 7 secunde. Apoi, expirați prin gură timp de 8 secunde. Repetați această metodă de patru ori.

Cu toate acestea, există o mică problemă. S-ar putea să te simți puțin inconfortabil la început, dar după un timp, te vei obișnui. Cu cât o faci mai mult, cu atât simți mai mult că ritmul cardiac încetinește și mintea ta este clară. S-ar putea chiar să-ți dea senzația că te afli pe o plajă însorită, înconjurat de palmieri.

Relaxează-te și fă încercarea în seara asta.

Iată și de ce este important să ai un somn odihnitor, acestea sunt doar câteva dintre beneficii:

1. Somnul ajută la reducerea stresului

În cazul în care corpul tău nu primește suficient somn, acesta poate reacționa prin producerea unui nivel ridicat de hormoni de stres.

2. Somnul îți poate îmbunătăți memoria

Când dormi bine, corpul tău poate să se odihnească, dar creierul tău este ocupat să organizeze și să memoreze amintiri. Obținerea unui somn de calitate mai bună te va ajuta să îți amintești și să procesezi lucrurile mai bine.

3. Somnul poate scădea tensiunea arterială

Presiunea crescută a sângelui crește șansele de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale, dar obținerea unui somn liniștit încurajează o stare constantă de relaxare care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și, în general, la echilibrarea acesteia.

4. Somnul te poate ajuta să îți menții greutatea ideală

Din păcate, somnul nu te va face direct să pierzi în greutate, dar te poate ajuta să ți-o menții sub control prin reglarea hormonilor care au efect asupra poftei de mâncare și astfel se poate reduce pofta de alimente cu conținut ridicat de calorii.

loading...

Comentarii